Find det rigtige domæne

Dit domænenavn er centrum for din Internet identitet. Så hvad slags ting, bør du tage hensyn til, når de vælger det navn, der vil repræsentere dig på nettet? focus2web tilbyder disse 7 praktiske tips.

1. Gør det kort
Selv om nogle steder giver dig mulighed for at registrere et navn med op til 63 tegn, du skal huske på, at folk skal kunne huske det, og nemt at skrive det i deres browser. Prøv at registrere den korteste navn, dine kunder og besøgende vil forbinde med dit websted. Den generelle tommelfingerregel er, at holde det under syv tegn, hvis det er muligt. (Ikke inklusive endelsen.)

2. Dot Hvad?
Der er mange forskellige udvidelser til rådighed lige nu. For virksomheder, anbefaler vi en. Dk endelsen. Det er den første udvidelse, at de fleste mennesker forsøger når de søger efter en hjemmeside. Også, da det er en af de ældste extensions,.Dk viser, at din virksomhed har eksisteret i et stykke tid, og at du har en veletableret tilstedeværelse på internettet.

3. Undgå Varemærke Navne
Der er to rigtig gode grunde til dette. For det første er det ikke rart. Vi har alle hørt historierne om den skøre fyr, der tænkte videre og købte “nogle-enorme-multi-million-dollar-company.dk” og solgte det til virksomheden for penge nok til at gå på pension. Men husk, at disse selskaber, har som din, brugt masser af tid og penge at oprette deres brand, og hvad der går rundt kommer rundt. Også, er virksomheder ikke længere åbne deres tegnebøger til at få deres navne tilbage. De ringer til deres advokater.

4. Registrer dit domæne NU
Domænenavne er blive revet væk hurtigere end slik. Du skal registrere snart, medmindre du ønsker at gå i stå med “ditdomæneneavn.dk”. Du behøver ikke at have en webdesigner webkonsulent , du behøver du ikke engang en webside. Bare komme derud og registrere før du mister muligheden for at få det navn, du virkelig ønsker.

5. Registrer flere domæne
Nogle gange, at det ikke en dårlig idé registrere flere lignende domænenavne. Hvis du har “ditdomæne.dk”, register “ditdomæne.com”, så ingen andre tager det. Du kan registrere dit fulde firmanavn og en kortere, for lettere at huske version. Nogle mennesker selv registrere almindelige stavefejl i deres firmas navn. (Du behøver ikke en separat webside for hver. Flere domæner kan pege på samme hjemmeside.)

6. Tegn Typer
Bare en påmindelse. Domænenavne kan kun bruge bogstaver, tal og bindestreger. Mellemrum og symboler er ikke tilladt. Også, domænenavne er ikke store og små bogstaver.
Undgå så vidt mulig domænenavne med bindestregEks.web-design.dk ,da der er kæmpe stor chance for at dine besøgende kommer ind på konkurrentens side.

7. Spørg dine venner evt. kunder
Når du har flere tilgængelige navn valg, se hvad dine venner og kunder har at sige.
1: Et domænenavn nemt at huske
2: Er dit domænenavn nemt at udtale?
3: Er dit domænenavn svært at stave?
4:Rammer dit domænenavn din målgruppe

Comments are disabled